martes, 25 de noviembre de 2014

Evolució de les TIC en la legislació educativa


Bon dia, avui l'entrada va dirigida a l'evolució de les TIC en la legislació educativa, abans de res vull que mireu aquest vídeo que potser vos deixi més clar que són les TIC.


Bé ho teniu més clar no? Dir que les TIC és poden aplicar dins de l’àmbit escolar, però hem de saber com fer-ho. Dir que la legislació que marca les noves tecnologies és la LOE. Després de llegir la lectura de Manuel Área, ens dona una sèrie de pautes de com fer-ho, ens recalca que la normativa està molt bé però que realment com ja he dit moltes vegades no ho sabem dur a terme, ja sigui per recursos econòmics, recursos del professorat, per falta de temps...

A continuació vos deixaré veure un esquema per veure l’evolució de les noves tecnologies de la comunicació i la informació en l’àmbit educatiu. Es un esquema de la lectura “Veinte años de políticas y las politicas educativas”



Esuqema elaborat a classe per totes les companyes

Esquema elaborat a classe per totes les companyes

En aquesta lectura també m’ha fet reflexionar sobre la importància no és tenir molts d’aparells tecnològics sinó saber fer un bon ús d’ells, ell ha la seva lectura recomana estar en continuo reciclatge, ja que sinó no sabrem transmetre als nostres alumnes totes les possibilitats que ens ofereix les noves tecnologies.

Una vegada dit això faré un breu recorregut per l’evolució de la legislació de les TIC. A la dècada dels anys 70-0 és va caracteritzar per l’ incorporació del currículum a les assignatures de la informàtica. Aparició de les primeres accions per formar a les persones docents dins d’aquest àmbit. I finalment allà per l’any 80 va sorgir el “Projecte  Atenea” on la finalitat era formar als professors i als alumnes. Però quan arribem a la dècada dels 90 hi ha una gran aturada ja que no hi ha finançament.

Però de seguida arriba el SXXI amb l’aparició de Internet i va ser un boom, en lo referent a la utilització de les noves tecnologies en l’educació.  Una de les coses més importants que varen sorgir en aquest moment varen ser les E-learning que varen sorgir a Europa i va ser utilitzat per impulsar l'ús de noves tecnologies i “Projecto medusa”. Aquest darrer projecte va sorgir a Canàries.

Una vegada que ja hem fet aquest petit recorregut dir que el professorat demanda tenir més informació sobre els terminis d’inversió econòmica i sobre el model del projecte i dotació de recursos de la política de les TIC.  Però estan prou satisfets ja que tenen informació sobre els objectius, sobre la seva formació, molts pensen que l’escola 2.0 crearà a nous alumnes, per tant augmentarà la tecnologia educativa. 

Per acabar vos deixaré aquesta imatge sobre com duen a terme les tecnologies dins del centre

Esquema elaborat per totes a class


Un vídeo per reflexionar...



Referències bibliogràfiques


  • AREA, M: Veinte años de políticas institucionales para incorporar las tecnologías de la información y comunicación al sistema escolar


  • AREA, M; SANABRIA, A; VEGA, A: Las políticas educativas TIC (Escuela 2.0) en las Comunidades Autónomas de España desde la visión del profesorado





  • LOMCE (2013): Artículo 111: Tecnologías de la información y comunicación.

  • Esquemes elaborats en classe per les  totes les alumnes,






No hay comentarios:

Publicar un comentario